Vakantiestress

Even een paar dagen er op uit… ‘vroeger’ had ik de gewoonte om alles meer dan spik en span te hebben voor dat ik ging. En met alles bedoel ik ook echt alles.
Pfff ik maakte mezelf helemaal gek! Alle was gewassen, de tuin onkruid vrij, het hele huis van boven naar beneden blinkend schoon. De praktijk helemaal terug op orde. Alles lag precies daar waar ik dacht dat het moest liggen als het opgeruimd was.
Het gevolg; een kort lontje en bekaf, lekker begin van de vakantie joh! En de eerste dagen het liefst slapen, want ja moe…

En dan als je terug kwam, het onkruid gegroeid tot aan m’n oksels. Nou ja dát is wel heel hoog, maar je begrijpt wat ik bedoel. In de tuin was van mijn werk niets meer te zien…

Dat de was allemaal gewassen was, was natuurlijk wel heel fijn, want terug weer een berg vakantie-was (gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen). Ach je kent het wel, denk ik… En dan het thuiskomen, alles klinkt hol en ziet er steriel uit. Met 3 kinderen een knap opgeruimd huis… Dat is nu wel veranderd, nu gaan ze niet meer mee op vakantie, blijven lekker thuis! Van de hele poets-woede voor we gaan, zie ik daarna ook niet alles meer! En in de praktijk kan ik de eerste dagen niks meer vinden, alles ligt op de opruim-plek en dat is niet dezelfde plek als de zo-ligt-het-als-ik-werk-plek.

Ik heb mijn planning omgegooid, voor de vakantie probeer ik de was klaar te hebben, net als alle normale dagen. De tuin is gewoon en het huis ook. De praktijk is wel afgesloten en alles opgeborgen zoals het hoort. Net als voor het weekend!

En als ik terug kom, plan ik voor mezelf een was-, opruim- en alles-weer-op-de-plek-dag.

Voordeel: ontspannen op vakantie, ontspannen thuiskomen en ontspannen weer aan het werk.

Klaar voor jou, klaar voor de start!

Nu ben ik benieuwd hoe jij dat doet, stressen of ontspannen op vakantie gaan?

Laat het me weten! Ik ben benieuwd!

Groetjes Yvonne

nb van de week kwamen we terug van vakantie en 1 van onze pubers had een creatieve deadline. Woonkamer was omgebouwd tot gips-gieten-werkplaats. Je kunt je voorstellen hoe blij ik ben met de ’vrije dag’ om ons huis weer leefbaar te maken. Trouwens de deadline is gehaald.

Oh en een orthomoleculaire tip als dit jou een mega stress moment oplevert; verhoog je omega-3 om de flexibiliteit van al je cellen te verbeteren en neem wat extra magnesium (bisglycinaat) om soepel te blijven!

Schrijf je hier in om meer inspiratie tips ontvangen