Stress

Even de neuzen dezelfde kant op, want wat is stress?

Alles wat het lichaam uit het evenwicht brengt en waarvoor er ‘iets’ geregeld moet worden om weer in homeostase ofwel balans te komen is stress.

Dit zijn kortdurende processen die het lichaam inzet. De clou zit ‘m in ‘kortdurend’, want dat is precies waar ons lichaam voor ontworpen is.

Ons lichaam is 1 groot regelsysteem! Dus informatie komt binnen, bv voeding en dan mag het regelsysteem vertering ingezet worden. Dat kan het lichaam prima, mits wij de mens dit regelsysteem of deze regelsystemen (!) niet in de war gooien.

Maar waar wil ik nu naar toe…

Ken je dat gevoel van op vakantie te zijn geweest en hélemaal tot rust gekomen en als je weer thuis komt, dat dan in no-time dat gevoel verdwenen is. Dat je weer in het oude patroon stapt en alles weer terug bij af is. Weg dat fijne vakantie-gevoel…

Een paar tips die je kunnen helpen om dat gevoel lang(er) vast te houden en misschien wel een nieuw gewoonte-gevoel van te maken.

Kies een foto die je helpt herinneren aan een fijn moment van je vakantie. Dat kan net zo goed een sfeer foto zijn als een gezellige foto waar je met je gezin of je lief op staat, lekker ontspannen en vol liefde zoals je eigenlijk altijd zou willen zijn en hebben!

Wat ook kan helpen is je routine thuis te doorbreken, je bestek anders in je bestek la, borden op een andere plek, dagelijkse dingen net even anders. Risicootje hier is dat wanneer je alles ‘ff snel’ wil doen je je groen en geel ergert en deze tip per direct overboord gooit…, tenzij je bereid bent om te zien en voelen dat je weer op de automatische piloot staat en dat dit precies was wat je niet wilde 😜

Je voelt ‘m al aankomen hè, het gaat er natuurlijk om dat je iets gaat veranderen in je dagelijkse leven. Wat voor jou precies de sleutel is, dat is natuurlijk even uitzoeken. Want hoe komt het dat je het telkens weer laat gebeuren, wat zijn je triggers, hoe reageert je lijf en hoeveel last heb je daarvan? Etcetera teveel mogelijkheden om hier te beschrijven, maar des te belangrijker om het met of zonder hulp uit te vinden!

Schrijf je hier in om meer inspiratie tips ontvangen