Fascinerende verbondenheid

De verbazing van mijn cliënten over wat er tijdens een Bowen behandeling gebeurd, blijft fascinerend. En vooral het woord ‘fascinerend’ vind ik dan grappig.

‘Jeetje terwijl je dit (de Bowen-move; vaktaal) op mijn rug doet, voel ik het helemaal tot in mijn rechter kuit.’ Maar ook, ‘eigenlijk doe je niet zo heel veel hè?’

En dat klopt, eigenlijk doe ik niet zo heel veel. En precies dat is waarom het zo mooi werkt. Doordat de beweging die ik maak zo zacht is gaat het lichaam niet in de weerstand.

Stel je eens voor dat je een pijnlijke plek hebt en ik ga daar op duwen… normaal gesproken gaat je hele lichaam dan in weerstand, maar nu niet.

Wat ook vaak gebeurt is dat cliënten tijdens de behandeling zich ineens herinneren dat ze wel een blessure hebben gehad, die ze compleet vergeten waren. En dat terwijl ik er nog geen 5 minuten eerder naar gevraagd heb, zo grappig!

En dan de reacties bij de volgende afspraak, ‘ik was heel moe, maar anders dan anders’, ‘zo goed geslapen, dat was lang geleden’, ‘het leek wel of ik die oude klacht weer voelde, maar dan meer alsof er iets doorheen wilde. Daarna was alles anders.’

Maar waarom vind ik dat woord ‘fascinerend’ dan zo toepasselijk?

Wat ik doe is werken met je fascie of fascia. Nieuw woord voor wat de meesten wel kennen, heeft wel met vlees te maken, want als je bv naar kippenvlees kijkt dan zie je wel zo’n wittig vliesje om het vlees zitten, dat is o.a. fascia. Maar ook het hartzakje en het longvlies hoort bij de fasciale lagen. Om je spieren, je darmen en zelfs je bloedvaten zit fascia. Fascia is veelomvattend, het verbindende materiaal dat in je hele lichaam zit.

Een complex communicatie-systeem wat echt geniaal is.

Ik hou ervan en heb niet genoeg woorden om mijn enthousiasme te omschrijven.

Je zou het eens moeten ervaren!

Groetjes Yvonne

Schrijf je hier in om meer inspiratie tips ontvangen