Eigen regie, een noodkreet?

Voor wie het na de afgelopen 2 jaar nog niet bedacht heeft en nu weer met een nieuw virus op komst, je moet echt zelf zorgen voor een goed werkend immuun systeem.

Ik kan niet voorspellen wat er staat te gebeuren. Ik heb geen glazen bol 🔮

Het is werkelijk van belang dat je nu, liefst gisteren (!) zorg gaat dragen voor je eigen gezondheid.

De kosten voor goede gezondheidszorg loopt al jaren op, verzekeringen sluiten steeds meer uit.

Je zult echt voor jezelf moeten (leren) zorgen!

Leren luisteren naar jouw lichaam begint met wat stop ik in mijn mond en hoe reageert mijn lijf hierop. Bijvoorbeeld; krijg je mos op je tanden na bepaalde voeding, of word je slaperig na het eten. Krijg je een opgeblazen buik of ben je heel winderig (en hoe ruiken ze???).

Heb je plakpoep (meer dan 1 à 2 x vegen) of herstelt je huid goed als je een wondje hebt.

Kun je je goed concentreren of ben je snel afgeleid? Hoe is je slaapritme, sta je ‘s morgens fit op?

Allemaal symptomen van je lichaam om naar te luisteren!

Doe er wat aan!

En ik kan me voorstellen dat je niet van alle symptomen weet hoe je ze moet oplossen, maar daar zijn mensen voor. Ik ben er eentje van en je bent van harte welkom, maar kies iemand die bij jou past! Waar je vertrouwen in hebt.

Liefst gisteren, anders nu, morgen is misschien te…

Doe het! Voor jezelf! Investeer in jouw toekomst 🌍

Klinkt best wel als een noodkreet, als ik even op m’n gemak terug lees wat ik zojuist geschreven heb. En eigenlijk heb ik dan de neiging om het een en ander aan te passen, maar ik doe het niet.

Misschien handiger om wat tips te geven.

Ik ga het niet hebben over wat je (nu) eet, wat dat weet ik niet en welk advies kan je dan daarover geven… 

Wel kan ik iedereen aanraden om een aantal dagen al je maaltijden eens heel goed en lang te kauwen. Neem niet te grote happen, die krijg je echt niet weg 😅. Begin met een kleine hap en kauw, kauw, kauw, kauw totdat je merkt dat je hap vanzelf verdwenen is zonder dat je hoeft te slikken.

En proef wat het kauwen met de smaak doet. Blijft die hetzelfde of verandert de smaak. En wat doet het met je verzadiging? Ben je eerder klaar met je maaltijd? Wat gebeurt er?

En wat gebeurt er intern, met je gedachten? Raak je geïrriteerd of kom je juist tot rust?

Ik ben heel benieuwd wat dit met je doet.

Dit geldt trouwens ook voor vloeibaar eten zoals smoothies en soepen. Ook voor deze maaltijden is het belangrijk om deze goed te ‘verspeekselen’ zodat de vertering zijn werk optimaal kan uitvoeren.

Je bent immers wat je verteerd!

En dan bv een supplement wat op het moment aandacht vraagt. Het advies is, dat het in 2023 uit het basis pakket kan. Hmmm en dat terwijl in afgelopen C-periode is gebleken dat lage D-status tot zeer ernstig verloop van deze ziekte kan verlopen… Kies voor een goed opneembare soort van een nog beter merk. Niet van de bekende drogisterijen met de mega aanbiedingen. Als je werkelijk investeert in jezelf, je gezin, je gezondheid en jouw toekomst kies dan voor een goed supplement. Ik heb daar mijn gedachtes over en wil je met alle liefde en plezier daarin adviseren. Stuur gerust een DM/ mail met onderwerp -vitamine D- dan stuur ik je mijn beste vitamine D advies.

Wil je als eerste deze gezondheidsbrieven ontvangen schrijf je dan in, dan ben jij de eerste die het weet!

Als je van een onderwerp meer wilt weten, dan mag je maar daar een vraag over stellen, dan kan het zomaar zijn dat ik daar een blog over schrijf.

Er is nl nog zoveel te vertellen!

Gezonde groet Yvonne