De Bowen-techniek: verbluffend eenvoudig & effectief

Ik ben er steeds weer van onder de indruk hoe verbluffend eenvoudig en effectief de Bowen-techniek zijn werk doet.

Goede resultaten met de Bowen-techniek zijn onder andere geboekt bij mensen met:
– rug- en nekpijn, knieproblemen, sportblessures, RSI, frozen shoulder, whiplash
– problemen met de ademhaling, hooikoorts, astma, chronische vermoeidheid
– fybromyalgie, hoofdpijn, ziekte van Lyme
– alle vormen van stress, burn-out, niet lekker in je vel zitten
– baby’s met darmkrampjes, ontwikkelingsachterstand, huilbaby’s
– nabehandeling bij chemo- of bestralingskuren, lymfeproblemen
– kinderen met slechte weerstand of emotionele problemen
– menstruatieklachten, problemen met kinderen krijgen, darmklachten
– artrose, reumatische klachten

Al na zo’n drie handelingen treden er vaak al duidelijk verbeteringen op. De eenvoud van de techniek en de verbluffend snelle resultaten maken de Bowen-techniek tot een revolutionaire therapie die perfect past in deze moderne tijd.

De Bowentechniek is in 1960 ontwikkeld door een Australische man genaamd Tom Bowen.
Bowen was een man met bijzondere gaven die door zeer nauwkeurige observatie van mensen ontdekte dat je door het toepassen van hele zachte rolbewegingen op specifieke plekken op het lichaam verbluffende resultaten boekte bij de meest uiteenlopende klachten.
De Bowen-techniek bevordert de genezing van het lichaam, doet pijn afnemen en zorgt ervoor dat de patiënt zijn energie weer terugkrijgt. En het geheim van dit alles zit hem in de onvoorstelbare intelligentie van ons eigen lichaam.

Er zijn meerdere uitgangspunten waar bij de Bowen-techniek rekening mee wordt gehouden. Het belangrijkste is dat het lichaam altijd als een geheel wordt gezien. Niets staat op zichzelf. Alles staat met elkaar in verbinding en elk onderdeeltje, hoe minuscuul ook, staat onder regie van de hersenen. Een afwijking heeft altijd meerdere gevolgen.
Een voorbeeld. Een scheefstand van het bekken kan onder andere tot gevolg hebben: pijn in de rug, benen, knieën of enkels, eksterogen, menstruatieproblemen, darmkrampen, pijnlijke nek en zo kun nog een hele tijd doorgaan.
Het leuke van dit alles is echter dat je het ook om kunt draaien: Je zorgt dat het bekken weer rechter komt te staan en de hele waslijst van klachten kan oplossen! Vanuit dit gegeven wordt met de Bowen- techniek het lichaam dus ook altijd als een samenhangend geheel behandeld. Nooit alleen de knie, de nek of de schouder.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk? De patiënt neemt plaats op de behandeltafel en de therapeut maakt een lichte rollende, pijnloze beweging (een move) met de handen over de huid. Deze move prikkelt het bindweefsel, of beter gezegd , de fascia. Dit is een soort spinnenweb dat overal in het lichaam zit en de zaak bij elkaar houdt. Het zit om de spieren, maar ook in de spieren om hen stevigheid te geven; om de organen, bloedvaten en gewrichten etc. Maar het kan ook uitstekend prikkels doorgeven. En dat is natuurlijk heel interessant. Want het zit overal. Dus een prikkel die op de huid wordt gegeven, wordt doorgeleid naar bijvoorbeeld de spieren of zenuwen die eronder liggen.

Dit bindweefsel kan ook een eigen spanning aannemen. Als die te hoog is, knelt het de spier, het bloedvat of orgaan waar het omheen zit af. Dit geeft allerlei klachten. Met de Bowen-move wordt als het ware de spanning van het bindweefsel afgehaald. Dit werkt als volgt. De hersenen merken de bindweefselmove op en zenden een controlesignaal uit. Te hoge spanning wordt gecorrigeerd zodat spieren weer soepeler worden en pijn vermindert, de genezing kan nu veel beter plaatsvinden.

Al na zo’n drie handelingen treden er vaak al duidelijk verbeteringen op. De eenvoud van de techniek en de verbluffend snelle resultaten maken de Bowen-techniek tot een revolutionaire therapie die perfect past in deze moderne tijd.

Heb je een van bovenstaande klachten neem dan contact met me voor een afspraak. yvonnevantuijn-lukken@outlook.com