JOEHOE!!!

JOEHOE!!!

In mijn tienerjaren was dat een kreet die mijn buurvrouwen onder elkaar gebruikten als het gelukt was om alle was gewassen, gestreken, gevouwen en IN de kast hadden hangen!

In alle jaren dat ik in mijn eigen huishouden bezig ben, kan ik me niet echt herinneren dat dat helemaal gelukt is 🙈

Hoewel mijn kleding in de kast wel echt netjes gewassen, gestreken en gevouwen is. Zelfs op kleur hangt en op soort gesorteerd op nette stapeltjes gevouwen. (Opvouwen met een plankje, mooie stapeltjes 😊) Ik heb een textiel opleiding gedaan (lang geleden) en in kledingwinkels gewerkt. Als kind vond ik het al leuk om in een kledingwinkel te sorteren. Bij Peek & Cloppenburg in de Burchtstraat in Nijmegen de herenshirts op maat leggen, dat soort dingen.

Perfectionisme? Ja kan, maar ik vind dat dus echt leuk. Dingen verzamelen, uitsorteren en bij elkaar zoeken. Waar gaat dit verhaal nu naar toe?

Ik ben vorig jaar de opleiding Conceptual Feng Shui begonnen, waar Nine Star Ki een belangrijk onderdeel van is. En daar krijg ik steeds meer inzicht in de patronen die bij mij horen. Alle patronen hebben een zon- en uiteraard een schaduwzijde. En ook die schaduwzijde mag je aankijken.

Die van mij is ‘verzamelen’ en als je een zeer brede interesse hebt, kan dat dus uit de klauwen lopen.

Dát is gelukt! De was netjes gewassen, gestreken en gevouwen en allemaal in de kast niet, dat laat ik los, ik hou het bij… 

Conceptual Feng Shui is meer dan je meubels op een manier in de ruimte plaatsen, het is jezelf aankijken en de ruimte om je heen. Wat heb jij nodig om daarmee in harmonie te zijn, zodat je er energie van krijgt. Een plaats om je te koesteren en waar je kunt opladen.

Leven vanuit jouw persoonlijke kracht!

Jouw gezondheid, je persoonlijke ontwikkeling en nu dus 3-dimensionaal je huis, alles in harmonie.

Verbeter de wereld en begin met jezelf, zei mijn moeder vroeger… mooie titel voor een volgend blog.

Oog in oog met de holenbeer

Mei 2022 liep ik in Haarlem het Teylers museum binnen. Oog in oog met Ursus spelaeus, de Holenbeer  Mijn dag kan niet meer stuk! Want de holenbeer is al jaren in mijn gedachten! Kussen dus! Nou niet echt want dat mag natuurlijk niet van de museum directeur.

Maar die holenbeer is tijdgenoot van de sabeltandtijger en daar vertel ik vaak over in gesprekken met cliënten. Omdat zij perfect verbeelden uit welke tijd ons stress systeem stamt. 

Want als nu die sabeltandtijger de kamer binnenloopt, denk je niet echt aan een knuffeldier, maar vecht of vlucht voor je leven! Deze was niet voor de poes, zo gezegd.  Dat is de reden waarom ons lichaam (nu nog steeds!!!) op een stress situatie reageert zoals we reageren. 

Dus ook al is de holebeer nu nog slechts een skelet en draag ik kleren, kan ik reizen en rekenen en lezen en woon ik in een huis… Genetisch gezien ben ik nog niet zo veel veranderd sinds die tijd. 

Mijn automatische stress reactie op spannende situaties is nog altijd alsof de sabeltandtijger binnenkomt! Terwijl er (gelukkig) in de meeste situaties geen sprake van een aanval is van een sabeltandtijger.

Wat er wel gebeurd in onze ‘moderne’ tijd, is dat de ene ‘spannende’ situatie na de andere op je afkomt. 

Harde geluiden, claxonnerende auto’s, een blauwe envelop, herinnering om je huur of hypotheek over te maken, vervelende buren die je niet kan ontlopen, nare berichten over oorlogen en hongersnoden en ga zo maar door! Allemaal verpakte sabeltandtijgers…

Jouw automatische stress reactie denkt iedere keer dat de sabeltandtijger binnenkomt! En hé laten we even realistisch zijn, het is heel simpel, we overleven die sabeltandtijger of niet. Langer dan 30 minuten hebben we niet. We hebben het gered of net niet… of met wat schade, dat kan ook nog.

En dat is nou precies de clou, onze automatische stress reactie kan het accuut 30 minuten heel goed en daarna nog maximaal 48 uur op reserve capaciteit. Daarna is herstel meer dan wenselijk! Dan ga trek je je terug in je hol waar het veilig is en ga je slapen om te herstellen. En dan hebben we het wel over een gezond lichaam, niet overtraind, vermoeid of zwak, ziek en misselijk.

30 minuten kan je het heel goed en 48 uur als je gezond bent. Daarna als je dan nog steeds door blijft gaan, gaat het lichaam zich aanpassen en kom je in een veranderde staat, compensatie, ga je richting chronische toestanden.

Gelukkig is er nog best het een en ander mogelijk voor herstel en dat is mijn vak, dus daar mag je een afspraak bij me voor maken, maar je kunt zelf ook al het een en ander doen.

Begin bijvoorbeeld eens met je voedingspatroon onder de loep te nemen. Eet alleen verse groenten en fruit en verse vis en een goed stuk (biologisch) gevogelte. Lekker buiten een frisse neus halen en zonnestralen vangen. Op tijd naar bed en fit weer op. De zon is daarbij je leidraad. En niet te vergeten gezonde ontspanning en fijne mensen om je heen.

Vraagje!

Het boek van Jean M. Auel ‘De stam van de holenbeer’, of eigenlijk de hele serie behalve ‘Het dal der beloften’, want dat heb ik al heel veel jaren in mijn bezit.

Wie heeft ze voor mij? Mag ook als e-book!!! 

Want toen zeiden ‘ze’ tegen mij, je mag er pas aan beginnen als je de vorige delen gelezen hebt!

Leuk weetje, de holenbeer was een planteneter die samenleefde met Neanderthalers, in de IJstijd, het pleistoceen, pas toen Homo sapiens sapiens steeds dichter in zijn leefgebied kwam is de holenbeer uitgestorven. Waarschijnlijk hadden ze het koud en konden ze zijn vacht wel gebruiken…

Symboliek, de ooievaar

Na 2 intensieve maar absoluut verrijkende studiedagen Conceptual Feng Shui, sta ik me vandaag toe om het even rustig aan te doen. Even alle informatie laten bezinken en verwerken.

En terwijl ik buiten een kopje koffie drink zie ik in één keer een zwerm grote vogels in een thermiek rondzwevend op me afkomen.

Verbazend over de grootte kijk ik nog eens goed en zie dat het ooievaars zijn! Wat een gracieuze onhoorbare beweging in de lucht! Mijn hart maakt een sprongetje van vreugde, hoe mooi! Ik ben er even helemaal stil en ontroert van en laat het moment goed in me doorwerken. Zo plots als ze er waren, zo ineens zijn ze weer verdwenen. Ze laten zich meevoeren in de thermiek waar ze zich in bevinden. Volgen zwevend en spelend hun weg…

Reflecterend is de vraag aan mijzelf, hoe kan ik al zwevend en spelend de stroom van mijn leven volgen. Kan ik me overgeven aan de stroom van en in mijn leven.

Diezelfde vraag stel ik aan jou!

Kun jij de stroom in jouw leven vrij volgen, zonder schuldgevoel naar jezelf of anderen. Laat jij je sturen door wat er jou ooit geleerd en gezegd is, ook als het diep van binnen niet past bij jouw innerlijke stroom en waarden. Durf jij te onderzoeken wie jij in het diepst van jou kern bent. Durf jij je al zwevend en spelend over te geven aan de thermiek, de stroom van jouw leven? Geeft jouw lichaam je signalen dat je tegen je stroom ingaat. Wat heb jij nodig om de omslag te kunnen maken?

Kijk om je heen, wie heeft voor jou het beste passende antwoord? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op!

Ik vertel je graag mijn mogelijkheden…

Stel je eens voor…

Dat je om je heen kijkt en ziet dat er steeds vaker mensen de fiets pakken in plaats van de auto.

Dat je in de winkel gewoon verse groente van de koude grond kan kopen (let op, kan zand in of op zitten).

Dat je zomaar zonder zonnebrand een half uurtje in de zon gaat zitten en natuurlijke vitamine D aanmaakt. (Uiteraard niet verbranden hè?! Dan is het royaal tijd om voor schaduw te kiezen)

Dat je gewoon water drinkt met bv een schijfje citroen voor de smaak (of een stuk appel, peer, sinaasappel, komkommer, takje munt of citroenmelisse).

Dat je zomaar iemand op straat spontaan goedendag zegt.

Dat er kinderen buiten op straat spelen.

Of ben ik nu hopeloos ouderwets en in de jaren 60 of 70 blijven steken?

Wat als we nou eens alle fijne ontwikkelingen van de huidige tijd zouden combineren met retro-leefstijl of vintage-leefstijl? Of zoals het tegenwoordig heet leefstijl interventies…

Waar het mij omgaat is dat goed zorgen voor jezelf nooit afhankelijk kan zijn van beslissingen van een minister president of andere bestuurders.

Zorg voor jezelf, daar kun je zelf al heel veel in doen!

Een goed werkend immuun systeem is veel waard!

Blijf dus in beweging en dat begint vrij simpel, wandel, fiets, tuinier. Zorg voor verse groenten ook (of misschien wel juist) als je weinig tijd hebt. Plan je ontspanning in, lees eens een boek of mediteer, kijk naar de wolken of het stromende water in een rivier (hmmm niet zo’n goed voorbeeld met de huidige lage waterstanden) Ga op tijd naar bed zodat je weer uitgerust opstaat.

En natuurlijk zoek je hulp of maak je een afspraak met mij 😉 als je vastloopt, of niet weet waar je moet beginnen.

Wat dat is mijn specialiteit, jou handreikingen geven om een goede start te maken in jouw gezondheid.

Nijmeegse 4-daagse

Het fascineert me iedere keer weer zoveel verschillende mensen…

Al die verschillende gezichten en manieren van lopen. Ik kan er niks aan doen, kijk toch met een beroepsmatig oog. Die rolt de voet mooi af, die beweegt de armen niet, die maakt kleine passen, och die heeft vast een blaar! Voeten naar buiten, voeten naar binnen gekeerd, voorover gebogen, één arm zwaait mee, de andere hangt langs het lichaam…

En dan valt mijn oog op een jonge man die als het ware door de menigte ‘glijdt’. Een prachtige ontspannen manier van lopen, mooie passen, rechtop, snel, ontspannen schouders, kijkt vriendelijk om zich heen en is weer in de menigte verdwenen. 

Een diversiteit van individuele wandelaars, soms verkleedt in allerlei kleurige kostuums of versierd met ballonnen, vlaggetjes, slingers…

Dan de groepen, in de maat, uit de maat, kletsend, marsen zingen.

Eén van de groep heeft het zwaar, bepakking wordt door collega op de buik erbij gedragen, loopt middenin de groep en iedereen houdt een oogje in het zeil. Gedragen door de groep, ook die komt er wel! 

Wandelgroepen, verenigingen van ‘iets’ die samen lopen, vriendengroepen, groepen van de politie en de militaire groepen.

Allerlei verschillende vlaggen, verschillende kleuren baretten en uniformen. Voor mij is het kijken naar de 4-daagse wandelaars iets wat hoort bij mijn leven. Al van jongs af aan hoor ik bij de groep toeschouwers die zich op deze manier verbonden voelt met de 4-daagse.

Het is een gevoel van heel veel verschillende mensen die van hetzelfde houden. En dat geeft richting een doel, een gevoel. Er is sprake van een samenhorigheidsgevoel. En dat kunnen we in een tijd van verdeeldheid en tegenstrijdigheid wel gebruiken.

Zij lopen, wij aan de kant moedigen aan!

En dát zouden we vaker mogen doen!

Je lichaam, je huis.

Cliënten van mij hebben het al vaker gehoord, je lichaam is als je huis.

Betekent dit ook dat je huis is zoals je lichaam? Dat is misschien een bijzondere vraag, ik ga dat komend jaar ontdekken! Daarover later meer…

Terug naar je lichaam je huis, wat bedoel ik daar nu mee?

Om goed te functioneren als mens moeten alle onderdelen in ritme voorzien worden van energie.

It’s all about energy!

Energy flows

Je kent ze wel, populaire uitspraken, maar zeker waar!

In een huis lopen (meestal) onzichtbare energiekabels, in ons lichaam zijn dat de meridianen. Je zou ze kunnen kennen, een acupuncturist gebruikt specifieke punten op meridianen om naalden in te zetten om bijvoorbeeld stagnatie op te heffen of een betere verdeling te bevorderen. Een Kinesioloog doet dat bv door acupressuur.

In een huis zit een stoppenkast, in een lichaam zijn dat je chakra’s of een meer westerse benaming de plaats waar belangrijke endocriene of hormoonklieren zitten.

In een huis gebruik je bijvoorbeeld een koelkast die je dmv een stekker van stroom voorziet. In ons lichaam zijn dat bijvoorbeeld de verschillende organen die van energie voorzien moeten worden om goed hun werk te kunnen doen.

Als je bijvoorbeeld een koffiezetapparaat wilt gebruiken, druk je op knopjes en als er water en koffie in het apparaat zit, komt er koffie uit. Wil je TV kijken, gebruik je meestal een afstandsbediening met knopje en kun je daarmee je TV bedienen. Ook ons lichaam heeft aantal manieren hoe het in actie komt (soort knopjes) soms zijn het drukpunten, maar heel vaak gaat het gelukkig vanzelf.

Blaas maar eens je adem uit en haal niet meteen adem in, er komt een moment waarop je als vanzelf weer adem haalt (Niet overdrijven hè?!!). 

Maar ook als je een wondje hebt, gaat het lichaam als vanzelf aan de gang om dit te repareren!

Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik ben onder de indruk wat er allemaal als vanzelf gaat.

Soms gaat het niet goed en juist dan ben ik onder de indruk wat het lichaam aankan om tot een (soms tijdelijke) oplossing te komen.

Ben lief voor jezelf en je lijf!

Luister juist naar de kleine signalen, die kan je vaak nog zelf oplossen.

Ben je moe? Neem rust, zoveel en zo vaak je kunt, vooral een goede nachtrust is dan belangrijk.

Heb je dorst? Geef je lichaam dan vocht, water is het beste antwoord op dorst.

Heb je honger? Zorg dan voor een volwaardige maaltijd, voeding geen vulling.

Ontspan, maak plezier, geniet, heb lief, maar boven alles voel wat jij nodig hebt om gezond gelukkig te zijn!

Eigen regie, een noodkreet?

Voor wie het na de afgelopen 2 jaar nog niet bedacht heeft en nu weer met een nieuw virus op komst, je moet echt zelf zorgen voor een goed werkend immuun systeem.

Ik kan niet voorspellen wat er staat te gebeuren. Ik heb geen glazen bol 🔮

Het is werkelijk van belang dat je nu, liefst gisteren (!) zorg gaat dragen voor je eigen gezondheid.

De kosten voor goede gezondheidszorg loopt al jaren op, verzekeringen sluiten steeds meer uit.

Je zult echt voor jezelf moeten (leren) zorgen!

Leren luisteren naar jouw lichaam begint met wat stop ik in mijn mond en hoe reageert mijn lijf hierop. Bijvoorbeeld; krijg je mos op je tanden na bepaalde voeding, of word je slaperig na het eten. Krijg je een opgeblazen buik of ben je heel winderig (en hoe ruiken ze???).

Heb je plakpoep (meer dan 1 à 2 x vegen) of herstelt je huid goed als je een wondje hebt.

Kun je je goed concentreren of ben je snel afgeleid? Hoe is je slaapritme, sta je ‘s morgens fit op?

Allemaal symptomen van je lichaam om naar te luisteren!

Doe er wat aan!

En ik kan me voorstellen dat je niet van alle symptomen weet hoe je ze moet oplossen, maar daar zijn mensen voor. Ik ben er eentje van en je bent van harte welkom, maar kies iemand die bij jou past! Waar je vertrouwen in hebt.

Liefst gisteren, anders nu, morgen is misschien te…

Doe het! Voor jezelf! Investeer in jouw toekomst 🌍

Klinkt best wel als een noodkreet, als ik even op m’n gemak terug lees wat ik zojuist geschreven heb. En eigenlijk heb ik dan de neiging om het een en ander aan te passen, maar ik doe het niet.

Misschien handiger om wat tips te geven.

Ik ga het niet hebben over wat je (nu) eet, wat dat weet ik niet en welk advies kan je dan daarover geven… 

Wel kan ik iedereen aanraden om een aantal dagen al je maaltijden eens heel goed en lang te kauwen. Neem niet te grote happen, die krijg je echt niet weg 😅. Begin met een kleine hap en kauw, kauw, kauw, kauw totdat je merkt dat je hap vanzelf verdwenen is zonder dat je hoeft te slikken.

En proef wat het kauwen met de smaak doet. Blijft die hetzelfde of verandert de smaak. En wat doet het met je verzadiging? Ben je eerder klaar met je maaltijd? Wat gebeurt er?

En wat gebeurt er intern, met je gedachten? Raak je geïrriteerd of kom je juist tot rust?

Ik ben heel benieuwd wat dit met je doet.

Dit geldt trouwens ook voor vloeibaar eten zoals smoothies en soepen. Ook voor deze maaltijden is het belangrijk om deze goed te ‘verspeekselen’ zodat de vertering zijn werk optimaal kan uitvoeren.

Je bent immers wat je verteerd!

En dan bv een supplement wat op het moment aandacht vraagt. Het advies is, dat het in 2023 uit het basis pakket kan. Hmmm en dat terwijl in afgelopen C-periode is gebleken dat lage D-status tot zeer ernstig verloop van deze ziekte kan verlopen… Kies voor een goed opneembare soort van een nog beter merk. Niet van de bekende drogisterijen met de mega aanbiedingen. Als je werkelijk investeert in jezelf, je gezin, je gezondheid en jouw toekomst kies dan voor een goed supplement. Ik heb daar mijn gedachtes over en wil je met alle liefde en plezier daarin adviseren. Stuur gerust een DM/ mail met onderwerp -vitamine D- dan stuur ik je mijn beste vitamine D advies.

Wil je als eerste deze gezondheidsbrieven ontvangen schrijf je dan in, dan ben jij de eerste die het weet!

Als je van een onderwerp meer wilt weten, dan mag je maar daar een vraag over stellen, dan kan het zomaar zijn dat ik daar een blog over schrijf.

Er is nl nog zoveel te vertellen!

Gezonde groet Yvonne

Stress

Even de neuzen dezelfde kant op, want wat is stress?

Alles wat het lichaam uit het evenwicht brengt en waarvoor er ‘iets’ geregeld moet worden om weer in homeostase ofwel balans te komen is stress.

Dit zijn kortdurende processen die het lichaam inzet. De clou zit ‘m in ‘kortdurend’, want dat is precies waar ons lichaam voor ontworpen is.

Ons lichaam is 1 groot regelsysteem! Dus informatie komt binnen, bv voeding en dan mag het regelsysteem vertering ingezet worden. Dat kan het lichaam prima, mits wij de mens dit regelsysteem of deze regelsystemen (!) niet in de war gooien.

Maar waar wil ik nu naar toe…

Ken je dat gevoel van op vakantie te zijn geweest en hélemaal tot rust gekomen en als je weer thuis komt, dat dan in no-time dat gevoel verdwenen is. Dat je weer in het oude patroon stapt en alles weer terug bij af is. Weg dat fijne vakantie-gevoel…

Een paar tips die je kunnen helpen om dat gevoel lang(er) vast te houden en misschien wel een nieuw gewoonte-gevoel van te maken.

Kies een foto die je helpt herinneren aan een fijn moment van je vakantie. Dat kan net zo goed een sfeer foto zijn als een gezellige foto waar je met je gezin of je lief op staat, lekker ontspannen en vol liefde zoals je eigenlijk altijd zou willen zijn en hebben!

Wat ook kan helpen is je routine thuis te doorbreken, je bestek anders in je bestek la, borden op een andere plek, dagelijkse dingen net even anders. Risicootje hier is dat wanneer je alles ‘ff snel’ wil doen je je groen en geel ergert en deze tip per direct overboord gooit…, tenzij je bereid bent om te zien en voelen dat je weer op de automatische piloot staat en dat dit precies was wat je niet wilde 😜

Je voelt ‘m al aankomen hè, het gaat er natuurlijk om dat je iets gaat veranderen in je dagelijkse leven. Wat voor jou precies de sleutel is, dat is natuurlijk even uitzoeken. Want hoe komt het dat je het telkens weer laat gebeuren, wat zijn je triggers, hoe reageert je lijf en hoeveel last heb je daarvan? Etcetera teveel mogelijkheden om hier te beschrijven, maar des te belangrijker om het met of zonder hulp uit te vinden!

Schrijf je hier in om meer inspiratie tips ontvangen

Vakantiestress

Even een paar dagen er op uit… ‘vroeger’ had ik de gewoonte om alles meer dan spik en span te hebben voor dat ik ging. En met alles bedoel ik ook echt alles.
Pfff ik maakte mezelf helemaal gek! Alle was gewassen, de tuin onkruid vrij, het hele huis van boven naar beneden blinkend schoon. De praktijk helemaal terug op orde. Alles lag precies daar waar ik dacht dat het moest liggen als het opgeruimd was.
Het gevolg; een kort lontje en bekaf, lekker begin van de vakantie joh! En de eerste dagen het liefst slapen, want ja moe…

En dan als je terug kwam, het onkruid gegroeid tot aan m’n oksels. Nou ja dát is wel heel hoog, maar je begrijpt wat ik bedoel. In de tuin was van mijn werk niets meer te zien…

Dat de was allemaal gewassen was, was natuurlijk wel heel fijn, want terug weer een berg vakantie-was (gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen). Ach je kent het wel, denk ik… En dan het thuiskomen, alles klinkt hol en ziet er steriel uit. Met 3 kinderen een knap opgeruimd huis… Dat is nu wel veranderd, nu gaan ze niet meer mee op vakantie, blijven lekker thuis! Van de hele poets-woede voor we gaan, zie ik daarna ook niet alles meer! En in de praktijk kan ik de eerste dagen niks meer vinden, alles ligt op de opruim-plek en dat is niet dezelfde plek als de zo-ligt-het-als-ik-werk-plek.

Ik heb mijn planning omgegooid, voor de vakantie probeer ik de was klaar te hebben, net als alle normale dagen. De tuin is gewoon en het huis ook. De praktijk is wel afgesloten en alles opgeborgen zoals het hoort. Net als voor het weekend!

En als ik terug kom, plan ik voor mezelf een was-, opruim- en alles-weer-op-de-plek-dag.

Voordeel: ontspannen op vakantie, ontspannen thuiskomen en ontspannen weer aan het werk.

Klaar voor jou, klaar voor de start!

Nu ben ik benieuwd hoe jij dat doet, stressen of ontspannen op vakantie gaan?

Laat het me weten! Ik ben benieuwd!

Groetjes Yvonne

nb van de week kwamen we terug van vakantie en 1 van onze pubers had een creatieve deadline. Woonkamer was omgebouwd tot gips-gieten-werkplaats. Je kunt je voorstellen hoe blij ik ben met de ’vrije dag’ om ons huis weer leefbaar te maken. Trouwens de deadline is gehaald.

Oh en een orthomoleculaire tip als dit jou een mega stress moment oplevert; verhoog je omega-3 om de flexibiliteit van al je cellen te verbeteren en neem wat extra magnesium (bisglycinaat) om soepel te blijven!

Schrijf je hier in om meer inspiratie tips ontvangen

Fascinerende verbondenheid

De verbazing van mijn cliënten over wat er tijdens een Bowen behandeling gebeurd, blijft fascinerend. En vooral het woord ‘fascinerend’ vind ik dan grappig.

‘Jeetje terwijl je dit (de Bowen-move; vaktaal) op mijn rug doet, voel ik het helemaal tot in mijn rechter kuit.’ Maar ook, ‘eigenlijk doe je niet zo heel veel hè?’

En dat klopt, eigenlijk doe ik niet zo heel veel. En precies dat is waarom het zo mooi werkt. Doordat de beweging die ik maak zo zacht is gaat het lichaam niet in de weerstand.

Stel je eens voor dat je een pijnlijke plek hebt en ik ga daar op duwen… normaal gesproken gaat je hele lichaam dan in weerstand, maar nu niet.

Wat ook vaak gebeurt is dat cliënten tijdens de behandeling zich ineens herinneren dat ze wel een blessure hebben gehad, die ze compleet vergeten waren. En dat terwijl ik er nog geen 5 minuten eerder naar gevraagd heb, zo grappig!

En dan de reacties bij de volgende afspraak, ‘ik was heel moe, maar anders dan anders’, ‘zo goed geslapen, dat was lang geleden’, ‘het leek wel of ik die oude klacht weer voelde, maar dan meer alsof er iets doorheen wilde. Daarna was alles anders.’

Maar waarom vind ik dat woord ‘fascinerend’ dan zo toepasselijk?

Wat ik doe is werken met je fascie of fascia. Nieuw woord voor wat de meesten wel kennen, heeft wel met vlees te maken, want als je bv naar kippenvlees kijkt dan zie je wel zo’n wittig vliesje om het vlees zitten, dat is o.a. fascia. Maar ook het hartzakje en het longvlies hoort bij de fasciale lagen. Om je spieren, je darmen en zelfs je bloedvaten zit fascia. Fascia is veelomvattend, het verbindende materiaal dat in je hele lichaam zit.

Een complex communicatie-systeem wat echt geniaal is.

Ik hou ervan en heb niet genoeg woorden om mijn enthousiasme te omschrijven.

Je zou het eens moeten ervaren!

Groetjes Yvonne

Schrijf je hier in om meer inspiratie tips ontvangen