8 Heerlijke Thuis-Tips

Niks zo irritant om over tassen en schoenen te struikelen als je je voordeur binnenkomt. Een volle kapstok die geen ruimte meer heeft om je jas op te hangen. Lekker in je vel zitten en je leven in rust en harmonie, daar kan je eigenlijk alleen van dromen. Met Feng Shui kun je je huis en je leven vorm geven op een jou passende manier! Heerlijk Thuis-komen!

Dus als je wilt… met deze 8 tips kom je al een heel eind:

1. Begin bij de voordeur

De voordeur is vaak het eerste wat een ander van je ziet, ook voorbijgangers… De voordeur is ook de plek waar nieuwe energie je huis binnenkomt. Hoe ziet je voordeur eruit? Gaat de deur makkelijk open? Kraakt er niets? En ziet de verf er nog wel netjes uit? Hangen er spinnenwebben? Repareer eventuele gebreken. Met de ragebol die spinnenwebben aan de kant! Hoe vrijer de energie naar binnen kan stromen, hoe beter. Zoals een Nederlands spreekwoord al zegt: “Je eigen stoep schoonvegen”, een goed begin!

2. Een uitnodigende hal

Heb je een hal? Dit is de eerste ruimte van je huis die anderen (en jijzelf!) zien als ze binnenkomen. Dit mag zeker een aantrekkelijke ruimte zijn. Vraag jezelf af welk gevoel je krijgt als je je eigen huis binnenloopt. Voelt het kalm en welkom of word je overvallen door een hoeveelheid aan spullen waar nog iets mee moet gebeuren? Ruim wat je (nu) niet nodig hebt op zorg voor mooie, nette boxen of dozen om spullen in op te ruimen. Wanneer spullen in huis een vaste plaats hebben, wordt het steeds makkelijker om op te ruimen

3. De gezonde keuken

Volgens Feng Shui vertelt je keuken iets over je gezondheid. Wat staat er in de koelkast? Is deze gevuld met gezond eten of… Gezonde voeding, gezonde leefstijl begint hier, in de keuken! Richt je koelkast en keukenkastjes zo in dat je gemakkelijk bij de ingrediënten kunt die je vaak gebruikt. Gezonde opties helpen je om de snelle, vaak ongezonde snacks en zoetigheden te laten staan. 

Nog een tip: bevindt de wasbak (een waterelement) zich naast de kookplaat of oven (vuurelementen), plaats er dan een potje verse kruiden, een plant of een houten snijplank tussen. Dit voorkomt botsing van de elementen water en vuur.

4. Wonen in je woonkamer

Een Feng Shui woonkamer is opgeruimd, knus en ontspannend. Plaats afstands- bedieningen en andere elektronische apparatuur zoveel mogelijk uit het zicht en werk kabels en stekkers netjes weg. De bank zet je met de rug tegen de muur. Zo heb je een goed zicht op de ruimte en voel je je tegelijkertijd veilig en geborgen. Heerlijk Thuis-zijn en samen doen waar je blij van wordt is in deze ruimte belangrijk.

5. Het centrum van je woning

Het centrum van je huis is de spil van alle energie-chi. Als je deze plek goed inricht, kan vanaf hier positieve ‘ener-chi’ naar de andere ruimten in de woning stromen. Hier liever geen grote meubelstukken, die zorgen voor een blokkade, hier wil je graag ruimte. Een fijn vloerkleed en rustige accessoires en kamerplanten zijn hier helemaal top.

6. Een rustgevende slaapkamer

Opladen, uitrusten, goede nachtrust, energiek opstaan, daarvoor is vaak wat extra’s nodig! Een ruimte waar je volledig kan ontspannen is erg belangrijk om goed te kunnen slapen. Beter geen spullen onder je bed opruimen, kan het niet anders? Zorg er dan voor dat deze ruimte onder je bed goed stofvrij blijft en ruim daar alleen spullen op die je wilt bewaren en waar je ergens anders geen plaats voor hebt. Eigenlijk wil je dat de chi zich daar rustig en vrij kan bewegen terwijl je slaapt. Verder geen drukke stoffering, tot rust komen is hier de bedoeling! Tip, hangt er een grote spiegel en kan deze nergens anders? Hang er dan ’s nachts een mooie sjaal voor. De TV is voor de woonkamer en verder zo min mogelijk elektronica. Is het je weleens opgevallen hoe stil het is als de stroom uitgevallen is?

7. Afvoerputjes, toilet en deuren

Via alle afvoerputjes in je huis kan de chi je huis verlaten. En dat is helemaal prima, meestal doe je dat als je iets van je af wilt spoelen en dus kwijt wilt. Handen wassen, douchen, afwassen, toiletgebruik, maar die energie wil je niet terug hebben (riool…) Dus zorg voor goede luchtventilatie en sluit de badkamerdeur, net als het toiletdeksel en de wc-deur. Tip: laat een verstopping direct oplossen! Hierdoor blijft de levensenergie binnen.

8. Samen aan tafel

Na een drukke werkdag is het soms fijn om met de voeten omhoog op de bank te zitten met een snelle maaltijd, maar (samen) aan tafel eten zorgt voor verbinding en levensenergiemet je maaltijd en in je huis. De tafel dekken, kaarsje aan en echt even tijd nemen voor jezelf, voor elkaar, voor je (gezonde) maaltijd is goed voor de algehele vertering van je dag en je eten.